設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 3291|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

made in Japan,睇到都心驚驚

金牌會員

樓主
特別注意

美國食品藥品管理局FDA在2015年 7月28日發佈的第99-33進口警示,禁止下列日本食品進入美國:鮮奶、黃油、奶粉、嬰兒奶粉、及其它乳製品;蔬菜、及其製品;大米、全麥;魚類;肉類和禽類;蛤蜊類;海膽;柑橘柚類水果;奇異果。原因是核污染 (Radionuclide contamination)。看到的不要吃了!

FDA的公告:http://www.accessdata.fda.gov/cms_ia/importalert_621.html

Please look carefully into the above link of alarming alert report together with the long list of contaminated and/or radioactive vegetables, fruits, seafoods, mushrooms, etc.

回復

論壇元老

沙發
stop to eat all food from Japan

thx for sharing
回復

論壇元老

板凳
謝謝,已廣傳
回復

金牌會員

地板
謝謝,已傳給朋友圈。
回復

金牌會員

咁美國佬蒙山刀 (MONSANTO) D基因改造食物又好好咩? 講毒都唔夠大陸D食品啦。唔食副射野,飲铅水,又死。再唔係飲東江水都中副射死啦。

FDA 背後金主係D藥廠, 蒙山刀同大食品公司,佢哋D REPORT 要好小心睇。好多時為左D金主利益,只係有小量數據就大造文章。例如有隻荷爾蒙藥膏,呢隻藥對更年期或者荷爾蒙不平衡有幫助,研發0個個人唔想比大藥廠囉專利茂利,因為更年期好多係老人家,係美國都無乜錢。佢做法有D似郭博士,將佢變成一個健康產品,唔入FDA。大藥廠見呢個產品好賣,少左人買大藥廠,有副作用0既荷爾蒙藥,就大造文章。特登攪個研究,用好大劑量,然後就屈個產品致癌。都唔係第一單,仲有好多屈健康產品案例。

最好聽埋其他國家點評價D產,例如歐洲、台灣等。FDA 好保護大商家,唔好盡信。因為YEN平好多人買日本貨,唔排除要保護美國農產品,尤其係蒙山刀D基因改造食物。
回復

中級會員

thank you !
回復

1萬

論壇元老

謝謝你上載資料
回復