設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 2096|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

20180929 那些年第四十三集之中秋月餅

8萬

論壇元老

樓主
在 YouTube 上觀看「那些年 180929 ep43 p1 of 3 中秋月餅」
https://youtu.be/WDEa35wO_CY

在 YouTube 上觀看「那些年 180929 ep43 p2 of 3 中秋月餅」
https://youtu.be/eiE3Ua50eKk

在 YouTube 上觀看「那些年 180929 ep43 p3 of 3 中秋月餅」
https://youtu.be/gnu17iZah1o

回復

8萬

論壇元老

沙發

本來今集會有好多嘢寫,但去到第3節頭,郭博士講蘇聯演講的比社會科學院長問的問題。
今集超大贈送,呢部份仍要思索。但已提供了一個大方向給自己。

不過,今集郭博士要marco斟水的時候,我就知毓民哥仔又暫亂歌柄,似乎又有寶貴"通識"唔見咗。
但marco唔過嚟斟 水 又真係抵打。

回復

8萬

論壇元老

板凳

以上是這位小姐當初替我們試音的講稿,今晚她提起了最初錄demo的人兄摡聲好好,所以我就再聽一次,今次聽這段試音,變得很有感覺。
回復

論壇元老

地板
容燥兒 發表於 2018-9-30 00:06
本來今集會有好多嘢寫,但去到第3節頭,郭博士講蘇聯演講的比社會科學院長問的問題。
今集超大贈送,呢部份仍 ...

呢個節目真係好丰富,一般人聽可能聽節目主題。但是我睇到的係啊sir係到示範緊佛學功夫。
就好似讀書咁,書面知識教曬啦。依家老師就開始示範點用。
如果有我相去上教主節目呢就死撚梗的。你記住自己堂堂領事、蘭卡最高佛學博士,千幾年來第一個俗家人拿。咁呢個節目最多做15分鐘就玩撚完。博士示範比大家睇點空佐自己,點無我。
跟住博士再示範比d同學睇,點用教主呢件kick手野。人窮笨7又硬頸的人,生人勿進。
博士就比功夫我地睇,佢點用呢d野。咩事物到佢手都用到。世界係唔會有垃圾的,不過係你識唔識用皆。
所以每次你聽博士開咪,要留意的唔係主題同內容。係留意博士點運用時間、空間、意識。
我個人都唔係鋪鋪理解得曬,偶爾撞到有幾鋪就感覺深入D。睇到博士係節目中運用佛學功夫。呢到寫唔到了。可樂咩味,大家有機會自己飲下。
補充下,相信人地飲茶配杯梗系有作用啦。唔係好似教主所講咁扮小資,扮識欣賞。可惜比佢揮”慧劍“斬撚斷佐。
善護念
回復