設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
返回列表 發新帖
樓主: 陳柱民
打印 上一主題 下一主題

品學兼優賣老翻, 有無得拆?

金牌會員

其實我仲挖到少少資料,呢位學生根本唔只賣手機殼,而所謂法律及行政課程,只係大專課程,傳媒寫到佢好似天之驕子咁唔知有咩動機

不過我同意初生之犢不用趕盡殺絕,18歲未來仲有好多可能性,佢又唔係賣毒品,亦反映香港生存空間越來越細
若見、若聞、若覺、若知他所作福,皆隨而歡喜
回復

金牌會員

FenixChan 發表於 2016-9-26 20:36
其實我仲挖到少少資料,呢位學生根本唔只賣手機殼,而所謂法律及行政課程,只係大專課程,傳媒寫到佢好似天 ...

謝Fenix兄額外資訊,不過我諗佢已得到應有懲罰,無謂再踏多腳了
回復

中級會員

人誰無過,希望知錯能改。
日後不一定做律師才可以貢獻社會,重新做個好人,也是對世界有所貢獻的。
回復

中級會員

阿里巴巴集團(英語:Alibaba Group),(NYSE:BABA)創立於1999年,是一間提供電子商務線上交易平台的公司,業務包括B2B貿易、網上零售、購物搜索引擎、第三方支付和雲計算服務。集團的子公司及關聯公司有阿里巴巴B2B、淘寶網、天貓、一淘網、阿里雲計算及 ... 阿里巴巴掛牌上市後,其股價一度飆漲至41.8元,為掛牌價的三倍,

問題... 在於...

咁大間淘寶賣賊貨, 點解吾拉??
阿里巴巴仲要係上市, 其子公司淘寶, 賣賊貨, 點解吾拉人封艇??

佢應做污點證人, 指證阿里巴巴和淘寶網..

回復

金牌會員

惡即斬 發表於 2016-9-27 04:58
阿里巴巴集團(英語:Alibaba Group),(NYSE:BABA)創立於1999年,是一間提供電子商務線上交易平台的公 ...

博士曾經提過,中國的物流都是國營事業

如果係真,就好易解釋到點解冇人敢告佢
若見、若聞、若覺、若知他所作福,皆隨而歡喜
回復

金牌會員

KenFong 發表於 2016-9-26 02:15
應該在被告是否知道批貨是翻版這點下手,“打”這點去將被告“轉”苦主。可惜口功已落及已承認判罪,這地步 ...

Civil Procedure Rules 與 Criminal Law 是在第一年級法學院必修 , 她沒有理由不知道

跟出身沒有關係
回復

金牌會員

CalvinKan2013 發表於 2016-9-27 19:58
Civil Procedure Rules 與 Criminal Law 是在第一年級法學院必修 , 她沒有理由不知道

跟出身沒有關係 ...

據知葉同學並非正式大學法律系學生,她課程我也不清楚,不過警方錄口供手法,可謂「輕敲響賣、層出不窮」,對於一個沒太多社會經歷的女生,若有資源 / 機緣於寫文時有 solic 在傍,結局或許有其他可能。

祝佢上堂當日,遇「貴人」。
回復