設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 3618|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

阿育吠陀視頻翻睇感想

金牌會員

樓主

https://www.youtube.com/watch?v=sv3HMH5WUlc

昨天問起某位前輩的地水火風的看法.

最後激發了再睇一次存在的藝術.

今次睇,比一年前睇的時候,情況有點不同.
首先細到好似蟻咁的字幕.睇得清楚了.

當中醫生所講的病名,病症,明白在說什麼了.
就連地,水,火,風同埋某些專有名詞都有留意到.

發現之前留意唔到人地講的說話.都留意到了.
這個比較特別.

1.寶石原來係醫與外星球有關的病症.

2.樹皮可有減白血球的數量.可抑制生長.當中有個小朋友就係咩咩貧血病.
   就咁可以返學同去玩了.

3.免費送樹皮的醫生.面前有個箱.鏡頭影到人放左少少野入去,
  但佢本身又無收人錢.呢個就唔太明.

但比所謂的觀察力自知仍差好遠距離.
但今次重點留意了,人很多病都沿自於搭錯線.
思想上的錯誤,以至脫離了大自然同宇宙的節奏.

最後出字幕時出現的,希望人們認識大自然,以達到發現大自然的本體.
呢句說話,好值得思考.

回復

論壇元老

沙發
謝謝分享
回復

中級會員

板凳
thanks for share, I will watch it one more time and see what I can understand differently to last time.
回復

論壇元老

hklam007

地板
謝謝分享
送給進步中的吳岩鷲.

回復