設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: River
打印 上一主題 下一主題

有關博士對王維基的言論, 對博士徹底失望

River 該用戶已被刪除
回復

回復

金牌會員

博士唔喜歡透明的制度,公正公平的法律程序,而主張向北大人私授利益暗箱操作。
回復

金牌會員

嘩!好熱鬧
回復

回復

高級會員

1. 博士講王生樹大招風,未有牌就招兵買馬,都有道理.

2. 邵逸夫先生唔係已經買左TBB 股份咩???  現在唔係李+X 控制咩??? 又關 邵生 事????

3. 電視市場收縮<<< 就係因為節目唔好睇...............引入競爭,先有機會返生...

又唔見D後生仔唔睇K-POP, 日本,台灣D電視???  G-GENERATION???  HK D 老一代歌星開CONCERT , 未又係爆滿........... 有質素就自然有市場

4. 你政府先係阻住地球轉最大阻力...... 最好HK 咩都唔好搞 ( 搞離搞去都係地產金融) ....樣樣都要大陸首肯,溶合......最後代替......做2線CITY...  THE CITY IS DYING 係冇錯.....  

5. 當初政府講左發牌無上限,今日就3簡2 ?? 有道理嗎?? 政策話改就改....

6. 官字兩個口 (做官大X哂), 係未暗示HK 走回皇權制度???   禁即係2047前好移民...

總結: HK 已經玩L完........搵夠好走......

回復

高級會員

2011年3月31日,香港电视广播(TVB)创始人邵逸夫将所持的26%控股股权,连同新界清水湾地皮,以86亿港元售给李嘉诚密友、有“壳王”之称的富豪陈国强。香港广播事务管理局已批准该交易,TVB逾40年的邵逸夫时代正式结束。年逾百岁的“六叔”邵逸夫由于一直未能找到接班人,宣布将出售手中持有的所有TVB股份。这单备受关注的交易终于宣告完成,包括香港富豪陈国强、“台湾首富”王雪红等在内的财团,全数收购邵氏兄弟所持有的1.14亿股,约占26%的TVB股权。同时,邵氏基金已将公司2.59%股权,馈赠给数家教育及慈善机构。馈赠完成后,邵氏基金的持股比率将降至3.64%,TVB副主席、“六婶”方逸华的持股量则为0.26%。
回復

金牌會員

TO:RIVER

不平人,你唔駛咁灰心,雖然你做唔到寵物被人收養,又做唔到超人個仔,你重有權揀去大陸同北朝鮮嘅共產社會生活,真係無計就去問吓十九才子點樣先可解決。

請問吓,好多人特登唔做嘢,碌爆卡玩破產後再攞綜援,侵蝕別人辛勞嘅成果,咁又算係邊一類嘅公平?

回復

回復

論壇元老

River兄,呢度好多人都好尊重博士,想跟博士學多d嘢,如果你想穩d意見一致,順心如意嘅意見,有好多平台,唔使係度憑人都閙,你好撚叨呀,夠吉屎攞把刀斬死曬d行會成員囉,吠乜撚呀,冇人阻你喎,我哋靜係想以一個冷靜嘅角度去分析社會問題,聽唔入耳唔該轉台
回復