設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: peterau
打印 上一主題 下一主題

20170613 郭博士: 公告開心特獎遊戲

論壇元老

樓主
  玩過一輪,長期對住手機,眼都花。

如大家玩得耐,要考慮護眼。

郭兆明博士 - 保健 - 明目妙法
https://www.youtube.com/watch?v=75Q36BxAujM
回復

論壇元老

沙發
  小弟玩過一輪,估計要做到兩點或有可能有高分:
一,最後至尊結牌,小弟玩過一舖成百六分。
二,估計要由頭LEAD到尾加上大牌例如寶子或至尊結尾至可能有高分。

另外,估計要可能連續贏五六十舖至有機會去到四五百分,目前小弟最高就係至尊結尾果舖。
回復

論壇元老

板凳
  目前算係個人最威水係呢舖。

回復

論壇元老

地板
容燥兒 發表於 2017-6-25 06:35
Erict網友:

我都想請教,如何打到160分咁多。

非常好彩。有一舖遇上超靚牌,又剛剛食到個形勢,類似記憶中係雙天一地一人至尊加一兩隻細牌,就晒副牌出,至做到,非常好彩!
回復

論壇元老

再加上係之前連贏大約十一二舖加上撞到有超靚牌至做到。
回復

論壇元老

小小分享。
  如果想取得高分:
一,我發現如果令其中一家乾炒,電腦計算會有較高分。如果乾炒兩家,更高分。相反,如果你結到牌而其他三家都有一楝或以上,會低分甚至分數或會比之前一樣。
二,正如之前發現,如果結牌係天九,地八,人七,鵝五,甚至寶子及至尊,又配合其中一家甚至兩家乾炒,更高分。
回復

論壇元老

chriswong 發表於 2017-6-30 18:01
我玩就只留意到細雞及至尊先有加倍數。

如冇記錯的話,尾牌大雞擒細雞,擒正賠四倍。
回復

論壇元老

約三連庄,乾炒一家,有五楝,40分。
  約四連庄,乾炒一家,有六楝,55分。

第一舖贏,有三楝,其他三家都有楝,我至尊結牌,20分。

回復

論壇元老

忽發奇想,其實Dr好有心。個人估計,佢係非常含蓄的借用玩天九,非常轉接告訴你如何應付發展一日千里的世界變化,特別係AI這層面。
回復

論壇元老

個多星期玩天九我見:

一,實用攻防戰--要兼顧文武子平衡又要贏到最後一擊,非常不容易。要知道以一對三,人家比你多三倍兵力,如何力挽狂瀾,要步步為營,一行錯,玩完。玩天九,一行錯,隨時可以重頭來過;人生,一行錯,可能不知道何年何月才有機會捲土重來。

二,似是陰陽之道--玩天九時,想到有時處事做人,也應有兩套功夫,特別係對別人。硬橋硬馬,嘢嘢都show手瓜,如果對方唔受,硬碰硬,盞嗌交收場;反之,溫柔一點,靈活一點,每每有奇功。特別係遇上對方明知受軟不受硬,而你又正所謂托咩都唔識轉膊,雙方面隨時反面之餘,你做的事情又冇果效,晒時間心機。

三,互動式沙盤堆演--唔好睇少呢八隻牌,每行一步,對方都有三份牌對付你。你每行一步,似乎程式內都有辦法令你行錯牌。感覺上程式好似金鐘罩咁,但一定有罩門搵到,係我過去個多星期觀察到,當然我冇辦法證明是真是假。但似乎有幾個情況似乎係咁。

退一萬步睇,似乎程式知道你有咩牌,出過咩牌,而程式三份牌合力鍊贏你。所以,不斷出牌之時,看似無關,其實可能因應你出牌而互動。

最後一點,我觀察到程式可能預設咗每次出牌,不論是文子或武子,一定要出最大果隻牌,即係冇留招。例如你出地,如果其中一份程式牌有天,一定要出天。所以,如果依此路數而又係真的話,或者可以為大家增加勝算。
回復