設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: alexwush
打印 上一主題 下一主題

如果馬會開盤,重槌林鄭

論壇元老

樓主
alexwush 發表於 2017-3-25 19:58
做善事應該擴大,歡迎網友賭side bet,唔好做堂邊鶴(不過堅持博士做球證先開波) ...

我又玩。但小弟無咩銀兩,我賭薯或胡官片贏。如果薯片或胡官輸,我捐$108去東華三院。

數學上三分二機會贏面,民意方面全城盡屌妖娥,經濟上如果妖娥贏,國際評級極可能再調低香港級數。純賭三方面,可能一人一票都驚各方面因素,帳面損失以千億計。

如果我輸,有講有做,即捐$108再PO上網,速磅,唔會兩頭望。
回復

論壇元老

沙發
  真係唔知邊個滲沙紙老點薯片佬搞呢D。大陸佬靠呢樣嘢起家,民意呢兩個字比任何人都清楚。薯片佬又當真嚟玩。

雖然我對薯片佬非常麻麻,但對比妖娥,真係兩害取其輕,但薯片佬條team有D人一下就係天真嬌,一下就係滲沙紙。

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170325/19969684

回復

論壇元老

板凳
  博士講得啱。同一鼻孔出氣,即使入閘被拋棄,仍然衰衰咁跟隨路線。佢如果當日入到閘又贏到,你仲大X鑊。

http://ce2017.appledaily.com.hk/articles/1_56479253

回復

論壇元老

地板
  願賭服輸,有講有做,即捐。其實有留意的話,無可能係雙冠軍,呢$108我捐梗。薯片佬做,果抽荔枝千絲萬縷;胡官做,根據博士講,無大氣,亦未必會搵到大陸笨七,香港經濟方面未必有好轉,可能住屋方面或會令草根市民有樓可住;而家呢個,更加唔使講。

呢$108已經化咗,化香港所有有善心的人捐,希望大家自求多福。

不過,我非常相信,如有日日唸祝福文,日日行善,懂初中數學,又或者識多兩錢雞腸,香港地,有幾個舞台幾乎日日可以比你發揮,就係睇吓你有無觀察力,擺到明係ATM。

回復

論壇元老

事後檢討,薯片佬撈官場三十幾年,經歷港英及中國兩大政治圈,係天真定係無讀歷史?

當年共產黨就係得到大量農民支持,再激起各地農民,所謂農村包圍城市,處處有動作。原理上,上周五搞大會,斷估唔會即慶,快極都要有三幾日籌備掛?係佢天真到而家真係搞英美式選舉?還是有個九流師爺皮比塊蕉皮跣佢?

你call到幾千人去中環,呢個畫面是否似曾相識?係咪好似兩年前九月二十八號?

可能,如果唔係搞呢科嘢,一人一票仲會有機會比你做,但你呢舖call到友,以為而家喺澳門玩德州撲克,晒籌碼?

呢期真係用屠龍刀切生果。個個大陸佬嚟香港,次次都有十九幾尺咁高嘅水馬,你一上車,萬人擁戴?

另一可能,佢一早知輸咗,出到最後一招遊街,晒籌碼,比個signal上面,我有香港市民支持架?無論邊一點都死。

薯片佬真係無讀熟中國歷史書兼天真。但點都大概睇過不少大陸歷史劇例如康熙帝國或雍正皇朝掛?咁天真嘅?
回復