設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 10386|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

南印度電影《我是神》Naan Kadavul 2009

金牌會員

樓主

初睇就放棄了,再睇返畫面又卡住,apps又失靈,頂佢個肺吖,莫非業障起?

戲裡一班無運行的人,物以類聚死埋一堆是一條算不清的舊帳,可憐更可悲。

身體髮膚受之父母,要愛惜啊!大家若條件許可更要把握機遇為來生作打算。

回復

金牌會員

沙發
唉吔 ..... 講錢就失感情,諸根俱足,心志正常,閒來親近善知識,正如閣下一樣,就駁通天地線啦。

定業身體殘障或地緣關係應該轉不了。不定業生死未卜?或乞多個發財錢有飯落肚甚致做埋個體戶。
回復

金牌會員

板凳
哇 ..... 想嚇死人咩?     

又紅又綠,感覺似曾相識,多謝詳盡解答。

每一個人都有能力為自己來生作打算,有錯嗎?

各有各差別相,至於用甚麼方法 貴客自理了。

我 只代表我自己一個人,與任何人他媽的無關係!

你 要問 博士,呢個係 你的問題,與本人無關,煩 請親身到萬福。

若然 閣下發得起 菩提心,又有 殊勝能力 去超度我上天堂的話,

小弟非常樂意比閣下一刀劈開兩邊,並且幫你求仁得仁,送你落去地獄!

大家即係我和你兩人,都係做緊人云亦云的事,最多五十步笑百步,吾好置身事外。

唯玀是顯教是基礎共修表示同意之外,至於是否歸依係私人問題,本人拒絕回應。

恕我直言,請 法要用至誠恭敬態度,以頁高我慢之心聞法,只怕造成過失和障礙。

係咁先,拜拜您條尾!     

回復