設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
查看: 2085|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

2015.10.09 蔡寶瓊教授揭露李國章的本質

論壇元老

樓主

09OCT2015 蔡寶瓊教授揭露李國章的本質 (例如 - 教育「金」句:權在我手,先禮後兵、我會rape(蹂躪)科大,等等)

https://youtu.be/EPmyYjGx9dY

回復

論壇元老

沙發
thx for sharing
回復

論壇元老

板凳
多謝分享...........
回復

論壇元老

地板

唉!李國章心底裡自命為香港的"貴族"。睇唔起身邊的所謂"蟻民",但本身又唔敢薑學拒阿叔李福兆出黎撈野,匿係學校扮哂呼風喚雨。

這就是所謂有家底的小人物。

若果李先生真的認為自己是貴族的話,就應該盡番貴族的本份,做貴族的職責係要為人民請命,唔係玩弄人民。

若果你想為家族爭光,點解唔為香港做正面有益的事呢。即使李先生想滿足自己的權力慾望,你咪自己開一檔私立商科大學囉。自己做埋校長,校董,校監,一腳踢。在私立大學全港首創銀行管理係,你咪塭番東亚銀行D馬仔做客座教授,學生畢業後成績好的話咪入東亞銀行做囉。

之後開多一個政冶及行政系,專門培養未來會考政務官的大學生,甘你李先生糸政府咪可以近親繁殖囉。

最後你李先生讀醫學院出身,又做過中大醫學院院長。你咪係你間私立大学開多檔東亞醫學院,頂死港大醫學院囉。

到時政冶,經濟,醫療都有你李國章既門生,你實際權力立即超然過特首啦。

正所謂三條煙行頭,四條二島,同花順尾。

你宜家吾手然系,日日都戶九宿在hku內攪小圈子權力鬥爭,日日同班o靚仔撐到行,以為阿爺會睇你台戲,實際野又唔做,變左無頭一pair蛇。

真佩服英國人當年手段高明,留返呢條木嘴比香港人。
回復