設為首頁收藏本站|簡體中文

天羅地網

搜索
熱搜: 活動
樓主: tottiboy
打印 上一主題 下一主題

我發覺郭博士好中意吹水,而且好撚作大兼虛榮,有證據

關閉 [複製鏈接]

註冊會員

佳佳 發表於 2019-11-21 16:39
香港就係有你呢啲撚樣!先至搞成咁。是非不分。佢錯唔可以批評嘅咩,乜世界呀?仲要有你呢啲五毛出嚟含緊撚 ...

講得好,總算有理智友
回復

註冊會員

楊灝貽 發表於 2019-11-21 13:28
其實你都可以搵一堆同姓偉人認祖先
冇問題

唔知你係咩野人,居然覺得冇問題,我地很真實做人

從來唔搞哩d虛榮既野!自欺欺人有意思咩?所以你承認博士吹水作大兼虛榮係咪?

而且你仲覺得冇問題,我好懷疑你既人品有問題
回復

論壇元老

tottiboy 發表於 2019-11-21 17:01
講得好,總算有理智友

我懷疑鬧你嘅係佢嘅分身(姓郭嘅)。佢自己都冇親身出嚟澄清及答覆。就有咁多撚樣出嚟批評同攻擊人。枉佢仲成日講佛學。落地獄,循環不息去含撚。
回復

註冊會員

佳佳 發表於 2019-11-21 17:08
我懷疑鬧你嘅係佢嘅分身(姓郭嘅)。佢自己都冇親身出嚟澄清及答覆。就有咁多撚樣出嚟批評同攻擊人。枉佢 ...

哈哈哈哈,我都懷疑,特別係第一個留言果個,好似佢既口吻!
回復

論壇元老

tottiboy 發表於 2019-11-21 17:07
唔知你係咩野人,居然覺得冇問題,我地很真實做人

從來唔搞哩d虛榮既野!自欺欺人有意思咩?所以你承認博 ...

仲有啊,可能佢親身道歉都唔定。咁快就下定結論。我相信呢個係姓郭嘅分身。因爲唔想人哋踢爆佢錯!我初初都同你一樣,喜歡聽佢嘅節目。另外我已經聽咗佢好多年。佢吹得好大,錯咗都唔會認。但係用假身份嚟鬧人話自己錯。食屎啦。
回復

中級會員

佳佳 發表於 2019-11-21 17:08
我懷疑鬧你嘅係佢嘅分身(姓郭嘅)。佢自己都冇親身出嚟澄清及答覆。就有咁多撚樣出嚟批評同攻擊人。枉佢 ...

算喇。冇謂嬲。激嚫自己冇好處。各人因果各人負責。勿因他人起煩惱作惡而跟埋他一樣作惡。佢死佢事,你冇謂跟埋佢去。
回復

註冊會員

彭富德 發表於 2019-11-20 16:32
大把上海人男人去日本結婚個仔都係日本人.吾好咁執著佢話佢祖先,有父系祖先和母係祖先!我又覺得沒問題! ...

你又錯捻噻,既然講得出口自己祖先係金人,一定係佢老豆祖先爲準,而且郭生都多次見到父親係滿人,又話係滿姓改姓郭既,即係本身祖先根本唔係姓郭,甘又以自己這個改姓郭既姓氏認郭威為祖呢?這係咪好捻矛盾呢?

再有,你都知去日本結婚當然想融入當地入籍日本啦,同d情況完全唔同,佢一直係香港土生土長點解又認自己係滿人而不是漢人呢,一時又話自己有個父輩郭姓既漢人祖先?

兩者必有一個講大話,滿人身份已經大家早就知了,只能後者係假既!而且甘捻巧祖先仲係郭威皇帝啯,這個明顯吹水的嫌疑!

點解我發覺郭生d fans冚把冷都冇噻邏輯同理解力既?
回復

論壇元老

tottiboy 發表於 2019-11-21 17:24
你又錯捻噻,既然講得出口自己祖先係金人,一定係佢老豆祖先爲準,而且郭生都多次見到父親係滿人,又話係 ...

姓郭嘅未出聲。啲友仔已經出嚟撲住去含撚。香港搞成噉因為太多呢啲人。信咁多佛帶咁多佛講咁多佛經都冇撚用。
回復

註冊會員

佳佳!

你帖張相就花容月貌!
但是咁多粗口!
好似一樓雞咁。
何必呢!
回復

論壇元老

zmoez710 發表於 2019-11-21 23:04
佳佳!

你帖張相就花容月貌!

関你撚事?閪人要用粗口屌!你條撚樣一樣鬧我係一樓雞?有乜撚分別?另外做錯嘢唔可以屌嘅咩?唔需要道歉嘅咩?你呢啲係乜撚嘢邏輯?好似個姓郭嘅聲大就得?佢既然口口聲聲話自己幫人。但對自己講嘅說話一啲責任都唔負?噉講乜都得,同我講粗口有乜分別,屌你老母。我用粗口,都係鬧啲廢人同冇撚用虛偽嘅人。你用下個屎窟嚟睇,我又冇鬧啲有道理嘅人。又係嗰句香港搞成咁,就係有你哋呢啲是非不分,食屎屙飯嘅廢人。
回復