天羅地網

標題: -------------------------- [打印本頁]

作者: lenlan    時間: 2014-10-27 15:00
標題: --------------------------

-----------------------------------

作者: kytsui    時間: 2014-10-27 15:10
我以為發生在民智未開的中国,原來在香港,說好了的言論自由呢?
作者: superman    時間: 2014-10-27 17:57
點解旺角有居民回家,俾佔中暴民打斷手你哋就龜缩唔發言!
學民思潮呢班野孩子,去搞人哋街站又郁手,你班柒頭就走出嚟扮正義!
香港有你哋班冚家富貴,何來公義同正義,何來言論自由!
不知所謂!刁!
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 18:45
superman 發表於 2014-10-27 17:57
學民思潮呢班野孩子,去搞人哋街站又郁手,你班 ...

屌, 打斷手一事係個別事件, 但大聯盟/ 親中團體傷人已唔係第一次, 這問題一定要正視, 佢地學生去搞大聯盟的街站, 可以趕學生走, 唔代表可以打人, 咁你又龜缩唔發言鬧警的過份武力?又唔鬧親中團體的暴力?

中共有你班五毛唔止冚家富貴, 屌
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 19:16
superman 發表於 2014-10-27 17:57
學民思潮呢班野孩子,去搞人哋街站又郁手,你班 ...

仲有, 我唔係做傳媒, 無必要單單新聞都去討論, 我只能選我自己覺得重要的議題來講, 這也是我的言論自由, 正如你班柒頭也可以選自己的喜歡議題來討論一樣, 而我早幾日也曾討論過陳雲的信徒(也是佔領人仕) 18號晚在旺角挑起警民沖突一事, 也批評過他們所為, 我就一定是偏幫佔領人仕嗎?

你有你講, 我有我講, 公道自在人心, 無人可以扮正義. 也不需要. 你地一味想打壓異見聲音, 咁又何來有言論自由?如果香港只能容納一種聲音, 唔冚家富貴先奇.

作者: superman    時間: 2014-10-27 19:20
lenlan 發表於 2014-10-27 18:45
屌, 打斷手一事係個別事件, 但大聯盟/ 親中團體傷人已唔係第一次, 這問題一定要正視, 佢地學生去搞大聯盟 ...

屌,打腦殘係全香港市民應做嘅事!成班學生滿口大話,目無法紀,向阿伯阿婆都郁手,小佢老母,抵打!
好學唔學跟泛民狗攞洋鬼着數搞搞震,你班仆街有人唔做,做雜種狗食屎,我屌你全家冚家鏟,屌你老母
作者: superman    時間: 2014-10-27 19:25
lenlan 發表於 2014-10-27 18:45
屌, 打斷手一事係個別事件, 但大聯盟/ 親中團體傷人已唔係第一次, 這問題一定要正視, 佢地學生去搞大聯盟 ...

次次有記者扮欺文, 無記者雜種狗上身!我屌你老母臭化!
你講得嘢我唔講得呀,關你鳩事呀你老母應該一生你出嚟就殺咗你隻雜種狗(借用一位正義大姐)

作者: superman    時間: 2014-10-27 19:28
lenlan 發表於 2014-10-27 19:16
仲有, 我唔係做傳媒, 無必要單單新聞都去討論, 我只能選我自己覺得重要的議題來講, 這也是我的言論自由,  ...

咁你覆我把柒呀我又唔識你條柒頭
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 19:29
superman 發表於 2014-10-27 19:20
屌,打腦殘係全香港市民應做嘅事!成班學生滿口大話,目無法紀,向阿伯阿婆都郁手,小佢老母,抵打!
好學 ...

泛民狗攞洋鬼着數搞搞震係佢地o既事,唔關我事, 佢地咪同你一樣做雜種狗食屎囉, 我屌你全家冚家鏟, 屌你老母啦.

作者: lenlan    時間: 2014-10-27 19:30
superman 發表於 2014-10-27 19:25
次次有記者扮欺文, 無記者雜種狗上身!我屌你老母臭化!
你講得嘢我唔講得呀,關你鳩事呀你老母應該一生 ...

你老母應該一生你出嚟就殺咗你隻雜種狗, 尼句適合你啦
作者: superman    時間: 2014-10-27 19:30
lenlan 發表於 2014-10-27 19:29
泛民狗攞洋鬼着數搞搞震係佢地o既事,唔關我事, 佢地咪同你一樣做雜種狗食屎囉, 我屌你全家冚家鏟, 屌你老 ...

我屌緊你老母啦! 仲無帶袋呀雜種仔
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 19:31
superman 發表於 2014-10-27 19:28

唔夠人講就屌人老母, 唉, 收皮啦
作者: superman    時間: 2014-10-27 19:31
泛民狗攞洋鬼着數搞搞震係佢地o既事,唔關我事, 佢地咪同你一樣做雜種狗食屎囉, 我屌你全家冚家鏟, 屌你老 ...

我老母叫床好鳩難聽呀雜種狗仔
作者: superman    時間: 2014-10-27 19:33

都未見過咁賤嘅雜種仔带老母出嚟俾人屌
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 19:34
superman 發表於 2014-10-27 19:28

你知我唔識你條柒頭咪好囉, 覆我d帖做咩呢?你明知我同你的意見不合, 點解要走來比人鬧呢?唉
作者: superman    時間: 2014-10-27 19:34
lenlan 發表於 2014-10-27 19:31
唔夠人講就屌人老母, 唉, 收皮啦

你老母就嚟俾我玩到收皮都係你個雜種仔
作者: superman    時間: 2014-10-27 19:35
lenlan 發表於 2014-10-27 19:34
你知我唔識你條柒頭咪好囉, 覆我d帖做咩呢?你明知我同你的意見不合, 點解要走來比人鬧呢?唉 ...

因為你帶老母出嚟俾我屌囉
作者: superman    時間: 2014-10-27 19:37
lenlan 發表於 2014-10-27 19:34
你知我唔識你條柒頭咪好囉, 覆我d帖做咩呢?你明知我同你的意見不合, 點解要走來比人鬧呢?唉 ...

睇下邊個係雜種撩人先你老母先撩者賤呀雜種仔
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 19:37
superman 發表於 2014-10-27 19:34
你老母就嚟俾我玩到收皮都係你個雜種仔

你咪係雜種仔囉, 你屌完人, 人地一定會屌你架啦, 你又唔服意, 你搞咩呢?咁大個人
作者: superman    時間: 2014-10-27 19:39
lenlan 發表於 2014-10-27 19:37
你咪係雜種仔囉, 你屌完人, 人地一定會屌你架啦, 你又唔服意, 你搞咩呢?咁大個人 ...

睜大你同你老母隻屎眼睇清邊個雜種仔帶埋老母出嚟俾人屌
我都話你班大話精啦
作者: kytsui    時間: 2014-10-27 20:56
我地睇下洋向鬼着數搞搞震的報導。

【特首涉貪】梁振英涉收受澳洲企業5000萬「秘密費用」
作者: superman    時間: 2014-10-27 21:06
如果係真嘅
咁除咗黎智英呢隻超級食屎賤種狗
呃鳩D腦殘之外
多咗隻梁振英食屎狗
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 21:48
superman 發表於 2014-10-27 19:31
我老母叫床好鳩難聽呀雜種狗仔

吓?你話你老母叫床好鳩難聽?你屌左你老母啦?oh shit, 話左你啦, 你又唔識我老母, 講來講去, 原來你屌左你自己老母, 我都無野好講, 你呢d行為咪係雜種狗仔囉.

你不停話屌人, 其實咪又係屌緊你自己老母, 唉 ! 你收手罷啦.

講真, 你未鬧人老母之前, 仲覺你有d尊嚴, 但你唔夠人講就鬧人老母, 真係覺得你很cheap囉, 有時覺得你好可憐, 無料又要四出去挑機, 不受歡迎, 仲學人叫超人, 又要比其他高人插, 當然小弟未夠班插你啦, 咁大個人, 點解要搞成咁cheap呢?真的為了五毛錢?你反省下啦.

作者: lenlan    時間: 2014-10-27 21:49
superman 發表於 2014-10-27 19:39
睜大你同你老母隻屎眼睇清邊個雜種仔帶埋老母出嚟俾人屌
我都話你班大話精啦 ...

我係話你屌完人地其他人呀, 你有讀寫障礙?你咁樣點做五毛打手呀?
作者: superman    時間: 2014-10-27 21:53
lenlan 發表於 2014-10-27 21:48
吓?你話你老母叫床好鳩難聽?你屌左你老母啦?oh shit, 話左你啦, 你又唔識我老母, 講來講去, 原來你屌 ...

你老母叫我唔好教精你,你條雜種做錯乜嘢,佢幫你補償,算啦!費鳩事理你繼續happy!
作者: superman    時間: 2014-10-27 21:55
五毛我唔識你老母我就好熟
作者: superman    時間: 2014-10-27 21:57
lenlan 發表於 2014-10-27 21:49
我係話你屌完人地其他人呀, 你有讀寫障礙?你咁樣點做五毛打手呀?

你老母真係得五條毛
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 22:07
superman 發表於 2014-10-27 21:53
你老母叫我唔好教精你,你條雜種做錯乜嘢,佢幫你補償,算啦!費鳩事理你繼續happy! ...

你仲屌緊你自己老母呀?咁唔阻你啦, 但你唔累, 你老母都累卦?

我明o既, 你咁回應係因為你要下台階, 但你真係要反省下囉.

作者: superman    時間: 2014-10-27 22:10
lenlan 發表於 2014-10-27 22:07
你仲屌緊你自己老母呀?咁唔阻你啦, 但你唔累, 你老母都累卦?

我明o既, 你咁回應係因為你要下台階, 但 ...

你個五毛老母仲話你可能係我個仔真仆街
作者: superman    時間: 2014-10-27 22:11
真係生舊叉燒好過生你個雜種仔
作者: superman    時間: 2014-10-27 22:14
lenlan 發表於 2014-10-27 21:49

唔好覆我,我唔想認返你!
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 22:24
superman 發表於 2014-10-27 22:14
唔好覆我,我唔想認返你!

我知你身世唔好, 但你又唔駛咁話你自己係仆街仔, 你又唔駛話你老母生舊叉燒好過生你, 相信佢都唔想的.

我都唔想再覆你, 費時 hurt 你啦, 好自為之啦.

作者: superman    時間: 2014-10-27 22:29
lenlan 發表於 2014-10-27 22:24
我知你身世唔好, 但你又唔駛咁話你自己係仆街仔, 你又唔駛話你老母生舊叉燒好過生你, 相信佢都唔想的.

...

唔關我事,你五毛老母講俾我聽㗎!算喇,,認你啦,正衰仔!
作者: superman    時間: 2014-10-27 22:32
lenlan 發表於 2014-10-27 22:24

...

仲有,你五毛老母話今晚好開心!你滿意啦!雜種仔
作者: lenlan    時間: 2014-10-27 22:43
superman 發表於 2014-10-27 22:32
仲有,你五毛老母話今晚好開心!你滿意啦!雜種仔

你咁 Q o既, 你又唔識得我及我家人, 你講來講去你又係講緊你自己, 你可以令你老母好開心, 你唔駛話我知喎, 雜種仔.

作者: superman    時間: 2014-10-27 22:48
lenlan 發表於 2014-10-27 22:43
你咁 Q o既, 你又唔識得我及我家人, 你講來講去你又係講緊你自己, 你可以令你老母好開心, 你唔駛話我知喎 ...

係咪衰呢!你覆我,你個五毛老母又走過嚟要我屌佢喇,滿意啦,雜種仔!
作者: superman    時間: 2014-10-27 22:50
你咁 Q o既, 你又唔識得我及我家人, 你講來講去你又係講緊你自己, 你可以令你老母好開心, 你唔駛話我知喎 ...

毛呀毛數你五毛老母五條毛!
作者: superman    時間: 2014-10-27 22:54

佢仲話叫我包容你嘅廢話佢就包容我那話兒

作者: lenlan    時間: 2014-10-27 22:56
superman 發表於 2014-10-27 22:54
佢仲話叫我包容你嘅廢話佢就包容我那話兒

你心照啦

作者: superman    時間: 2014-10-27 22:58
lenlan 發表於 2014-10-27 22:56
你心照啦

你明就好啦
作者: man6552000    時間: 2014-10-27 23:50
http://hk.apple.appledaily.com/r ... g/20141025/53060471

坑口 - 我哋好多朋友都叫呢個地方做"西口".
作者: superman    時間: 2014-10-28 00:08
個别事件
作者: lenlan    時間: 2014-10-28 00:38
man6552000 發表於 2014-10-27 23:50
http://hk.apple.appledaily.com/realtime/breaking/20141025/53060471

坑口 - 我哋好多朋友都叫呢個地方 ...

落雨都0唔好開傘呀
作者: 陳柱民    時間: 2014-10-28 03:26
其實絕大部份的警察還是很克制的。如果個個真係嚟真打人,受傷數字邊會咁少吖。
作者: lenlan    時間: 2014-10-28 14:23
陳柱民 發表於 2014-10-28 03:26
其實絕大部份的警察還是很克制的。如果個個真係嚟真打人,受傷數字邊會咁少吖。 ...

這點我都知, 只怕因有些人執法不公而破壞了警隊的聲譽.
作者: 陳柱民    時間: 2014-10-28 23:07

執法不公的警務人員的醜態已暴露於全世界的屏幕前,但我相信這並不是他們本身的意願,他們到現場執行職務之前,一定會有行動指引。破壞了警隊聲譽的,是行動指引的源頭。

如果前線警務人員不聽指引,即使多麼合理、有人性……,恐怕香港就真的出現「管治危機」了。

如何取得平衡,考驗着每一個前線警務人員的智慧。
作者: man6552000    時間: 2014-10-29 23:26
陳柱民 發表於 2014-10-28 23:07
執法不公的警務人員的醜態已暴露於全世界的屏幕前,但我相信這並不是他們本身的意願,他們到現場執行職務之 ...

可以參考吓呢兩位人士嘅意見.

前警務署處長李明逵97前電視訪問
http://www.youtube.com/watch?v=Cwg53Put-hk

之前王喜係佢自己FACEBOOK留言.
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20141016/53023786

歡迎光臨 天羅地網 (http://139.162.60.118/) Powered by Discuz! X2.5