天羅地網

標題: 郭博士給梁振英的公開函‏ [打印本頁]

作者: Quattro    時間: 2014-9-30 19:29
標題: 郭博士給梁振英的公開函‏

作者: CarmenNg    時間: 2014-9-30 19:44
博士出手了. 梁特首下台還遠嗎? 請別忘記前董特首是如何下台的.
作者: CarmenNg    時間: 2014-9-30 20:01
可否轉載上Facebook讓多些人看?因有很多好友正在街上抗爭.
作者: CarmenNg    時間: 2014-9-30 20:27
轉載 自 Louis Choi

今朝聽到隻狼話救援服務受阻…但係我係金鐘見到d學生好合作咁開路比救護車…好心隻狼唔好再講大話…!

作者: william001hk    時間: 2014-9-30 20:55
郭博士在重要時刻出手...應可收到無法想像的效果...郭博士對時空識的運用...不是我們凡夫可明白...

希望香港在這幾天可回復和平...
作者: franciskmli    時間: 2014-9-30 21:25
很欣喜見到博士出手.  
作者: alexwush    時間: 2014-9-30 21:49
羣龍無首,個個特首都俾人閙到落台,博士可否開示搵邊個頂上呢
作者: Alexng    時間: 2014-9-30 23:06
博士要送佢一程,歡迎,歡迎!
作者: kytsui    時間: 2014-9-30 23:34
無必要為廷後利益再三丟人現眼,博士道中筒中玄機,支持。
作者: freddy    時間: 2014-9-30 23:55
CarmenNg 發表於 2014-9-30 20:27
轉載 自 Louis Choi

今朝聽到隻狼話救援服務受阻…但係我係金鐘見到d學生好合作咁開路比救護車…好心隻狼 ...

嘩, 佢未上任已講大話啦, 你唔係現在至知呀?
作者: winghung1    時間: 2014-10-1 00:24
佢隻陳茅波又係負資產,两公婆又輸埋官司,賠錢收塲,重死不認錯,同隻英師承一脉,我相信佢地都係惨淡收塲
作者: wai_1430    時間: 2014-10-1 00:26
高興博士真的出手, 希望可盡快解決香港現時的亂局 ~
作者: Denny    時間: 2014-10-1 08:54
支持博士出手,希望香港重拾正軌。
作者: winto    時間: 2014-10-1 09:29
support Dr Kwok.  cheers.
作者: nmp    時間: 2014-10-1 09:37
你寫幾個字仔寄比689睇有Q用,你估你係邊個?夠級數就整封信比習總睇,叫習總打鳩689佢包
作者: LG13680    時間: 2014-10-1 10:05
支持博士, 希望可上達中共領導層.
作者: jamhk    時間: 2014-10-1 11:43
郭博士好野
作者: bbking    時間: 2014-10-1 12:35

Do you think Mr. Leung will dismiss himself after read this letter??? NO!
Do Mr. Kwok know the answer, Absolutely yes!
So why Mr.Kwok still write this letter? Think about it?  
作者: wai_1430    時間: 2014-10-1 12:50
bbking 發表於 2014-10-1 12:35
Do you think Mr. Leung will dismiss himself after read this letter??? NO!
Do Mr. Kwok know the ans ...

俾多個最後機會佢令佢可有面子地落台?
作者: LG13680    時間: 2014-10-1 13:02
很想知道副本抄送國內什麼地方和機構?
作者: schumannsiu    時間: 2014-10-1 14:52
狼震鷹石板一塊,石頭是鑽不出血的。
反而如果接觸到高永文局長,
可建議佢去各示威區協調緊急車倆通過示威區事宜,
順便了解吓各示威區情况,咁先至係做實事。
作者: wai_1430    時間: 2014-10-1 15:55
博士能否開示 CY 幾多日內必會下台?
作者: coffee    時間: 2014-10-1 22:53
1939 WWII poster
今天都合用 ~

作者: 練無毒    時間: 2014-10-1 23:03
最新消息:葉劉以新民党主席身份邀請(佔中)五名代表对話。
(如你覺得合適,可放上網)

執雞時刻

作者: 陳柱民    時間: 2014-10-2 02:16
得到真普選,自有罷免權。
作者: WilliamChan    時間: 2014-10-2 11:28
即是叫梁振英自己主動‘咩’這個鑊,
莫連累中央失威信。
要等到中央出手的話,梁生就連日後啲利益都無晒。
作者: bobchen    時間: 2014-10-2 16:16
如果我分到三十萬,再加埋我啲積蓄,我一定要返大陸娶咗嗰位女博士,佢讀到博士,我哋將來生嘅仔女一定好聰明。
作者: CarmenNg    時間: 2014-10-2 16:34
鬥 爛  文: 李純恩

梁振英被記者問到會不會辭職時答非所問,他說如果換一個人,也是由提名委員會選出來的。
這話的意思是不是:都係咁衰㗎啦,一動不如一靜,係爛橙你都啃住先啦!
這便是梁特首的語言偽術了,人家問他會不會下台,一個爛橙還沒解決,他給你拖一筐爛橙出來,叫你眼坦坦,叫你心灰意冷,於是一個現成的爛橙就依然在神枱上供着了。
但偽術終歸是偽術,把偽裝剝掉,就見到真相了。真相就是梁振英不會主動辭職。
如是個坦蕩蕩的君子,被人問到這樣問題的時候,答案也必定是坦蕩蕩的,辭職就辭職,不辭職就不辭職,都是個人意願和決定,一句肯定的答案就是。可見,用慣語言偽術的人,其內心也必然閃縮鬼祟,非常「內虛」。慣用此招之人,得勢時必獨霸功勞,危急時必找人墊背,就像梁振英這次被逼問會否下台,不敢老實回答:卻將有可能代替他的人,統統扔進一個爛橙筐內去為自己墊背。
這樣的人,人緣不好也是自然的,有他做朋友,就不用敵人了。  

文: 李純恩

作者: 練無毒    時間: 2014-10-2 17:13
唔怕一萬,至怕萬一。今日講左唔辭,聽日呀爺叫到。
你唔係叫佢同呀爺講,我個人好有口齒吧。

歡迎光臨 天羅地網 (http://139.162.60.118/) Powered by Discuz! X2.5