天羅地網

標題: 大鑊,1340跌破2.0,博士點算? [打印本頁]

作者: nickykll1    時間: 2014-3-3 15:50
標題: 大鑊,1340跌破2.0,博士點算?
有冇辦法,各位?
作者: stevie    時間: 2014-3-3 16:03
Have you bought the stock?

"請問各位,本人又沒有錢又想學野,有沒有辦法?"
http://www.farflunginfo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2133

If NOT, why you bother?
作者: CarmenNg    時間: 2014-3-3 18:02
趺趺升升正常事. 得利在乎平靜安穩之心.不要怕,只要信,你就有救.
作者: 江上月    時間: 2014-3-3 18:03
我知, 佢想博閙

作者: CarmenNg    時間: 2014-3-3 18:30
郭博士投資資訊:

2014, 2.28 早上 9.58 發出:

股票 1340, 價位在 $2.3 之內可入貨。待股價升至 $3 ,可放一半獲利,之後再看指示。

備註:提示只作參考用,投資前應先取專家意見。
作者: Nelsonlai    時間: 2014-3-3 18:34
江上月 發表於 2014-3-3 18:03
我知, 佢想博閙

答中了,有獎啊!
作者: jingiou    時間: 2014-3-3 19:40
上次話無錢上堂,理應無能力買股票,除非借了親戚朋友錢買 ?
作者: linolin    時間: 2014-3-3 19:42
如果你D錢唔系開飯錢或救命錢,驚乜渦?除非你問財仔大耳窿借左錢黎買庶!!世事系無常無我嗰嗎,唔系升就跌,加多個變數除牌架庶!!我雖然冇買,因為我會計算自己.我買親D貨都揸得好長(3,5,7年至+幾年都有).呢度D網友買隻0154我都系早两三日3個幾入貨!!又如何?短期升跌與我無關因為我從不急抄.孫子兵法裹面有句野"夫未戰而廟算勝者,得算多也".自己苛包條數都未計電,仲攪甘多野!!學多幾門手藝技能方為上策!!Good Luck!!
作者: SinMiYuk    時間: 2014-3-3 19:43
股票升升跌跌好平常、要有耐性、有信心。適當時候博士會给我们提示、不要太担心啦、平常人一心無罣礙。
作者: CarmenNg    時間: 2014-3-3 19:48
月缺是圓的開始,股趺是升的開始!善哉!善哉!
作者: yinkk    時間: 2014-3-3 20:41
博士提示過:以無圭礙心面對起落
作者: CHENGKAIFAI    時間: 2014-3-3 21:18
Take it easy.  Shares are cornered. However, set a stop loss if feeling uncomfortable.

作者: look4astar    時間: 2014-3-4 04:37
財不入急門,輸唔起就唔好玩啦!
作者: bartleby    時間: 2014-3-4 09:28
炒股第一戒條:嚴守止蝕
作者: nickykll1    時間: 2014-3-4 10:00
CarmenNg 發表於 2014-3-3 19:48

係就好啊!但而家跌到到1.92,點算?
作者: soho888    時間: 2014-3-4 10:58
nickykll1 發表於 2014-3-4 10:00

禁你有冇定止蝕位???

有就洗咩問人點算......

股票市場任何事都可能發生.....

作者: ellery    時間: 2014-3-4 11:07
兩蚊樓下補倉,有閒錢才入市,故心無罣礙。暫時坐艇,當是修練耐性。
作者: CarmenNg    時間: 2014-3-4 11:25
nickykll1 發表於 2014-3-4 10:00

好事,曾底吸納.你每天有沒有念祝文文及小錢箱啊?這有助你的福報力的.始終個句,不要怕,只要信.
作者: 江上月    時間: 2014-3-4 12:17
TO: NICKYKLL1

有網友照你買入價接晒你嘅貨,咁就唔駛嗌大鑊啦!在兩天內快啲帖啲購入單出嚟安排交收,如果攞唔出你就係五行欠小兼小得少嘅人尾!從此消失好過,無謂失禮你嘅祖先啦。

作者: samhing    時間: 2014-3-4 12:47
插下係正常的,上市當日問過個經紀,佢叫我唔好入住,因為這隻的孖展借爆了,很多頂頭飛在上市后馬上要沽出,
所以要入可以等多幾天,唔洗咁急喎

作者: LG13680    時間: 2014-3-4 13:09
日晚都咁擔心就唔好玩股票.
作者: CarmenNg    時間: 2014-3-4 19:55
凡 事 都 有 定 期 、 天 下 萬 務 都 有 定 時 .  
生 有 時 、 死 有 時 . 栽 種 有 時 、 拔 出 所 栽 種 的 、 也 有 時 .  
殺 戮 有 時 、 醫 治 有 時 . 拆 毀 有 時 、 建 造 有 時 .  
哭 有 時 、 笑 有 時 . 哀 慟 有 時 、 跳 舞 有 時 .  
拋 擲 石 頭 有 時 、 堆 聚 石 頭 有 時 . 懷 抱 有 時 、 不 懷 抱 有 時 .  
尋 找 有 時 、 失 落 有 時 . 保 守 有 時 、 捨 棄 有 時 .  
撕 裂 有 時 、 縫 補 有 時 . 靜 默 有 時 、 言 語 有 時 .  
喜 愛 有 時 、 恨 惡 有 時 . 爭 戰 有 時 、 和 好 有 時 .
股票升有時趺有時。  
這 樣 看 來 、 作 事 的 人 在 他 的 勞 碌 上 有 甚 麼 益 處 呢 。  
使 他 們 在 其 中 受 經 練 。  

作者: CHENGKAIFAI    時間: 2014-3-4 21:11
Samhing, i see now why there has been a selling force. Thanks.

作者: nickykll1    時間: 2014-3-5 13:51
CarmenNg 發表於 2014-3-3 19:48

你o岩!而家升緊啊,2.06,幾時到3.0?
作者: CarmenNg    時間: 2014-3-5 14:19
nickykll1 發表於 2014-3-5 13:51
你o岩!而家升緊啊,2.06,幾時到3.0?

咁睇個人福報了.
作者: nickykll1    時間: 2014-3-5 18:40
CarmenNg 發表於 2014-3-5 14:19
咁睇個人福報了.

冇啊!今朝見得閒又入左一手1.95,唔知有冇褔報呢?
作者: CarmenNg    時間: 2014-3-5 18:45
nickykll1 發表於 2014-3-5 18:40
冇啊!今朝見得閒又入左一手1.95,唔知有冇褔報呢?

最好每日念祝福文及設小錢箱,擴大你的福報.總知時刻捕捉博士消息. OK.
作者: jackytam    時間: 2014-3-6 09:54
CarmenNg 發表於 2014-3-5 18:45
最好每日念祝福文及設小錢箱,擴大你的福報.總知時刻捕捉博士消息. OK.

我覺得有机會升到上3個半,己入了貨,睇黎又係一隻火箭股!
作者: soho888    時間: 2014-3-6 10:39
呢D新上市股...好多時收夠貨先開車...

好似當年880.....澳博...   

夠絕既,大插一野....震哂老散D貨先開車.....

作者: CarmenNg    時間: 2014-3-6 14:45
soho888 發表於 2014-3-6 10:39
呢D新上市股...好多時收夠貨先開車...

好似當年880.....澳博...   

可謂收夠貨呀?
作者: stevie    時間: 2014-3-6 15:24
買震倉的貨, 直到夠數
作者: CarmenNg    時間: 2014-3-6 16:37
stevie 發表於 2014-3-6 15:24
買震倉的貨, 直到夠數

明白,謝謝!

歡迎光臨 天羅地網 (http://139.162.60.118/) Powered by Discuz! X2.5