天羅地網

標題: 20190123 - 浮生百態。高薪厚祿損民福,食屎痾飯無人郁! [打印本頁]

作者: 夤夜科場客    時間: 2019-1-23 17:43
標題: 20190123 - 浮生百態。高薪厚祿損民福,食屎痾飯無人郁!
浮生百態
高薪厚祿損民福、
食屎痾飯無人郁、
家有山珍摸魚蝦、
披麻戴孝等鬼捉。
明未⁉

作者: 一境性    時間: 2019-1-23 20:47
感謝佢哋畀我一個奮鬥嘅機會、 而唔係做一個淨係識得攞政府福利嘅寄生蟲
作者: Lambert    時間: 2019-1-23 23:42

發覺宜家呢一輪, 不論電視,報紙或其他謀體, 都不約而同一齊炮轟"特衰正苦", 呢度PK, 嗰度唔掂, 但"特衰正苦"好似"關人穩事", 任何炮轟都好似"隔靴搔癢", "若無其事"話之你! 看在眼裡心內十分不是味兒及無奈!!!???
祝願 : [善有善報, 惡有惡報. 若然未報, 時辰將到!]

作者: 莊得智    時間: 2019-1-24 00:05
冇狗用,市民日日插,高官土共照樣周圍Cap水,話忍知你

香港永久居民想有公民褔利,難D

早日部署移民,香港比你共產黨玩埋去

我地依D八九十年代出世既大多數都種哂你共產黨仇恨種子嫁啦

當年九七我好似中學一年班,個時鬼知共産黨係乜春董建華做到幾仆街我都無感覺,以前係外國見到中國同胞都係見面三分親,去台灣玩更加有一家人既感覺,依加一話自己中國人神憎鬼厭,真係比你共產黨玩多幾十年唔知會變成点点

我真心希望咒人係有用,咁多香港人咒依班仆街最好個個中怪病
作者: 莊得智    時間: 2019-1-24 00:21
林鄭個八婆有功就第一個跑出來,有擭就推比伙計同前朝扮哂唔關佢事,市民盲毛多個個以為佢好掂,反對派個個怕被DQ凹水唔敢反抗
作者: 陳柱民    時間: 2019-1-24 09:30
Lambert 發表於 2019-1-23 23:42
發覺宜家呢一輪, 不論電視,報紙或其他謀體, 都不約而同一齊炮轟"特衰正苦", 呢度PK, 嗰度唔掂, 但"特衰正苦 ...

>"特衰正苦"好似"關人穩事", 任何炮轟都好似"隔靴搔癢", "若無其事"話之你!

這便是明朝時候, 康澄上書給明宗皇帝, 亡國前六不懼畏之「直言蔑聞」。

http://www.farflunginfo.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17551
作者: 陳柱民    時間: 2019-1-24 09:33
莊得智 發表於 2019-1-24 00:05

>早日部署移民,香港比你共產黨玩埋去

這是六不懼畏「四民遷業」, 啲狗官真的不懼畏, 仲叫香港人「唔鐘意可以離開香港」!
http://big5.zhengjian.org/node/58384
作者: 陳柱民    時間: 2019-1-24 10:06
莊得智 發表於 2019-1-24 00:05

>我真心希望咒人係有用,咁多香港人咒依班仆街最好個個中怪病

功力唔夠, 咪Q咒佢, 無謂幫佢孭一浸, 關人隱事四個大字。未能兼善天下, 惟先行獨善吾身。谷X氣時, 揶揄兩句算X數。

思慮自己亦有相類劣性,只係程度上無佢咁衰,修好咗自然會遠離呢班嘍囉。
作者: wongs    時間: 2019-1-24 15:03
花開花落平常事,國家地區的盛、衰、興、亡儘是一樣,
問題是因何會是你我出現在此衰敗的時段?面對此情此景,唯願逆境趕快離去,合力重新修復殘局。

歡迎光臨 天羅地網 (http://139.162.60.118/) Powered by Discuz! X2.5